O steakoch

Pre kvalitu steaku je nesmierne dôležitá kvalitná surovina. Laik by zrejme preferoval čo najkrajšie, najružovejšie mäso. Také sa používa na populárne tataráky, pretože je čerstvé. Steak však potrebuje vyzreté, dobre odležané mäso s riadne uvoľnenými svalovými vláknami, čo znamená najmenej 10 dní, bežne 2-3 mesiace a v Amerike neraz aj 200 dní. Odležaná surovina sa musí po celý ten čas pod prísnou kontrolou chladiť, aj preto je výrazne drahšia. Problémom mnohých slovenských výrobcov je, že čerstvé mäso ihneď zmrazia. Nič horšie steaku nemôžu urobiť. U nás sa steakové mäso NIKDY NEMRAZÍ! Na prípravu našich steakov používame výhradne vyzreté hovädzie mäso pôvodom z Južnej Ameriky (Argentína), po celú dobu držané v originálnej ochrannej atmosfére.

Steaky pripravujeme z týchto druhov mäsa:

FILET STEAK /SVIEČKOVICA/ – je považovaná za najjemnejšiu časť hovädzieho mäsa. Je vhodná pre všetkých čo obľubujú jedlá z nízkym obsahom tuku. Filet sa považuje za najvhodnejší a zároveň je aj najdrahším druhom hovädzieho mäsa na prípravu steaku. Vzhľadom na to, že tomuto svalu sa nedostáva príliš veľké zaťaženie, mäso ostáva neuveriteľne jemné.

STRIPLOIN /NÍZKA ROŠTENKA/ – Druhý najznámejší kus hovädziny zo zadnej časti chrbta je dokonalou kombináciou chute a mäkkosti. V obvode je pokrytý hrubšou vrstvou tuku, ktorá dodáva steaku jeho špecifickú chuť a typickú arómu. Tento kus ponúka tú najtypickejšiu hovädziu chuť, ktorá sa ešte zvýrazní grilovaním.

T-BONE STEAK /STEAK NA KOSTI V TVARE T/ – je vhodný pre gurmánov, ktorý si chcú pochutiť na dvoch rozdielnych častiach mäsa – sviečkovici a nízkej roštenke. Vďaka zvláštnemu spôsobu krájania totiž možno na jednej kosti nájsť práve tieto dva druhy mäsa, spolu vytvárajúce skutočne unikátny steak.

RIB EYE /ENTRECÔTE STEAK /VYSOKÁ ROŠTENKA/ – je kusom z krčnej časti, ktorý vo svojej štruktúre, ako aj po obvode, obsahuje tuk. V strednej časti sa nachádza aj tukové oko, ktoré dodáva steaku výnimočnú šťavnatú chuť a vôňu. Entrecôte je považovaný za najlepší steak. Skúste sami a uvidíte.

RUMP STEAK /ČASŤ STEHNA, KVETOVÁ ŠPIČKA/ – Táto časť hovädzieho je pomerne neobvyklá, ale veľmi kvalitná. Predstavuje mäso zo stehenného svalu , ktorý vo svojej štruktúre neobsahuje tuk. Malé množstvo tuku sa nachádza len na vonkajšej časti. Mäso je jemné a chuťovo jedinečné – suchšie na povrchu, no šťavnaté vo vnútri.

Všetky steaky pripravujeme nekorenené a nesolené tak, aby vynikla špecifická chuť kvalitnej hovädziny. Každý zákazník má možnosť dochutiť si svoj vlastný steak priamo na tanieri podľa svojej vlastnej chuti.

Svadobka

Novučičké priestory - banketová sála s kapacitou do 200 ľudí

Zobrazit viac

O nás

Sme Off road pub – steakhouse s brutálnym burgrom a všetkým čo k tomu patrí… Vyskúšajte nás!

viac

Otváracie hodiny

Pon – Štvr: 10:00 – 22:00

Piatok: 10:00 – 00:00

Sobota: 11:00 – 00:00

Nedeľa: 11:00 – 22:00

Rýchly kontakt

Off road pub

Mierová 88, Humenné, 066 01

0905 178 885

offroadpub@gmail.com